Agnes Rolf

Ik ben Agnes Rolf . Ik ben geboren en getogen in Amsterdam.Na mijn studie fysiotherapie heb ik als fysiotherapeut gewerkt in de revalidatie zowel met kinderen als volwassenen. Intensieve bijscholing op het gebied van ontwikkelingmotoriek en neurologie volgde. Deze periode van mijn werkzame leven is van grote invloed geweest op mijn verder ontwikkeling als fysiotherapeut. Ik startte met kinderrevalidatie op de Trappenberg en daarna heb ik jaren op de Hoogstraat gewerkt . Op dit laatste adres heb ik uitsluitend met volwassen revalidanten gewerkt op diverse afdelingen.

In oktober 2000 ben ik van start gegaan in mijn eigen praktijk, waar ik zowel kinderen als volwassenen heb behandeld.

Sinds januari 2009 is de praktijk gehuisvest in de Anjerstraat aan de rand van de Bloemenbuurt.Een prachtige ruimte op de begane grond die volledig rolstoeltoegankelijk is.Van hieruit werk ik met veel plezier.

Aanvankelijk was het een solopraktijk voor fysiotherapie.Ik behandelde volwassenen met chronische en veelal neurologische aandoeningen. Daarnaast heb ik veel kinderen behandeld met niet alleen problemen op het gebied van de motorische ontwikkeling maar ook met leer- lees- en schrijfproblemen.In deze periode heb ik mijn kennis op dit gebied verbreed.Het werd mij duidelijk dat heel veel kinderen in beelden denken en daardoor moeite hebben om de leermethode in het onderwijs te volgen. Deze "beeldenkers"brachten mij bij de Kernvisiemethode. Vervolgens ben ik opgeleid tot kernvisiecoach.Een welkome toevoeging aan mijn ervaring op het gebied van leer-,lees- en schrijfproblematiek. Kinderen die veelal als dyslectisch beschouwd worden kan ik goed op weg helpen door ze een andere manier van leren aan te leren.

Daarnaast heb ik de volgende opleidingen gevolgd: Familieopstellingen, diverse,ontspanningstechnieken oa Mindfulness en REIKI.

Na een ernstig ongeval in huis eind 2011 was ik genoodzaakt om het fysiotherapiedeel van de praktijk te stoppen.Gelukkig kon ik met alle specialisaties die al aanwezig waren verder.